Cursos i tallers

Blau Místic_Gracia de Juan

Residència artística de Gràcia de Juan al Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior.

Durant aquest mes de juny, tenim treballant al nostre centre a l’artista mallorquina Gràcia de Juan qui, nascuda a Palma l’any 1988, compta amb una llarga i intensa trajectòria en el món de l’art i del gravat.

gracia-de-juan

Va cursar el darrer curs de Belles Arts a Florència, on va treballar després com a mestra de taller a l’escola d’art nord-americana Santa Reparata Internacional School of Art i on va ser alumna del gran mestre Pistelli al taller Stamperia Franco. També es va introduir en el món de la gestió cultural treballant a la galeria Eduardo Secci Contemporary i a la Biennal de Venècia.

Ara ha tornat a Mallorca on segueix deixant la seva empremta, regentant projectes com GRRRLFITI, que es dugué a terme a Palma el passat mes de març i on van aconseguir donar visibilitat al moviment underground femení.

Podeu veure alguns del seus treballs a l’ Instagram de Gràcia de Juan.

Programació de residències d’artistes dins el programa TALENTIB

L’Institut d’Estudis Baleàrics promociona l’intercanvi cultural entre les illes de l’arxipèlag Balear oferint ajudes als centres artístics que vulguin i puguin acollir artistes d’una altra illa en residència. És gràcies a aquest ajut que hem pogut portar durant un mes sencer a aquesta jove promesa de l’art contemporani mallorquí a la nostra illa.

Des del CIAGMA agraïm aquesta iniciativa que permetrà un intercanvi totalment necessari entre illes, acostant artistes i centres per compartir idees, experiències i formes de treballar, donar a conèixer cultura i tradicions tan semblants i alhora tan riques en les seves diferències, i avançar plegats en el camp de les arts visuals i l’art contemporani.

Autotarot i Blau Místic

El projecte Autotarot, va ser iniciat durant la residència artística de na Gràcia al Centre d’Art i Creació Ses Voltes de Palma de Mallorca. És així com l’artista ha vingut a l’illa amb una experiència i un procés de creació i d’estudi a l’esquena, que l’ha permès continuar d’una forma més acurada amb aquest interessant projecte, en el que treballa amb la introspecció i l’autoretrat a través de la re-interpretació de les 22 cartes del tarot, on el seu immens simbolisme li proporciona un camí per a l’autoconeixement, i l’estudi de les emocions internes.

proces_6

Gràcia usa la tècnica del gravat de la punta seca però fa un pas més enllà. Gràcies al material escollit, el metraquilat, les matrius surten del procés reproductiu al qual estem acostumats i formen la imatge a través de la projecció amb llum, agafen tridimensionalitat i es converteixen en instal·lació.

Exposició:
Blau Místic, Gràcia de Juan
Inauguració 1 de juliol a les 20:30 h
Projeccions:
Els dimecres de juliol de 20:00 a 21:00 h

Així doncs, Gràcia ens presentarà una passa més del seu projecte en l’exposició Blau Místic, que s’inaugurarà el dia 1 de juliol a la galeria del nostre centre d’Alaior i que es podrà veure les vesprades de dimecres durant tot el mes.

img_5977

En ella podreu veure aquesta innovadora mostra de “gravat efímer” o “estampació amb llum”, on el gravat fa un salt cap a la instal·lació i cap a l’art experiencial, acompanyada d’una peça de música creada especialment per l’ocasió per l’artista Nick Wave.

blau_mistic_foto_david_arquimbau_4

A més Kodomos està preparant en col·laboració amb l’artista una intervenció de mapping que acompanyarà i reforçarà el projecte expositiu, i que es podrà veure només el dia de la inauguració gràcies a la col·laboració en infraestructures dels professionals del mapping a Menorca iluminaM (l’Orgue viu, Es Davallament).

blau_mistic_foto_david_arquimbau_8

Podeu veure els resultats del projecte en aquest enllaç.

Intervenció al claustre de l’Antiga Escola des Ramal

L’afició de na Gràcia pel grafitti i el muralisme l’ha acompanyat al llarg de tota la seva vida, és per això que vam veure la possibilitat d’oferir un altre gran llenç a l’artista on pogués desplegar totes les seves aptituds en la pintura exterior en gran format: el pati del nostre centre.

L’artista ja ha començat la intervenció, que seguirà desenvolupant durant el que li queda de residència i es podrà veure ja enllestida el dia de la inauguració.

13639976_1046734748696548_1480149195_o

Un mes a l’illa, treballant, descobrint, compartint.

Durant aquest mes, hem procurat oferir a l’artista informació i activitats que li permetessin impregnar-se del nostre paisatge, la nostra cultura i del panorama artístic de l’illa.

Des de la seva participació al Projecte ÉXODO en ajuda dels refugiats a les pedreres de Lithica, a les jornades de Bones pràctiques artístiques organitzades per la AAVIB al Museu de Menorca, al descobriment del magnífic patrimoni talaiòtic de l’illa i les nostres increïbles platges, o la visita de s’Homo des Be gràcies al convit de la família del Palau de Ca n’Olives.

projecte-exodo_2