Cursos i tallers

Curs anual de gravat

El curs anual de gravat està pensat per aquells que vulguin aprofundir de forma linial en les tècniques del gravat i l’estampació. L’alumne podrà aprendre de forma ordenada, amena i variada els diferents aspectes de les tècniques del gravat i l’estampació amb presió per tal de iniciar-se en les arts del gravat.

Per a adults i joves, no es necesiten coneixements prèvis.

Cada dijous de 17:30 a 20:30 h > Professor: Carles Moll

GRAVAT I:  MONOTÍPIA I ESTAMPACIÓ EXPERIMENTAL
Novembre i desembre
Iniciació al gravat, no es necessiten coneixements tècnics previs. L’objectiu del curs serà introduir-se en el món de l’estampació per pressió creant imatges a partir de l’experimentació amb diferents tècniques relacionades amb el món del gravat: els  monotips, les tècniques additives, collagraphs, roll up, el chiné collée, les plantilles, etc… de les quals obtindrem uns resultats personals creatius i contemporanis.

GRAVAT II: GRAVAT EN RELLEU
Gener i febrer
En aquesta part es treballarà sobre les tècniques de gravat en relleu: la xilografia amb planxa de fusta, el linogravat i la incisió en relleu d’altres materials experimentals. Aquesta tècnica consisteix en buidar la planxa dels blancs, i estampar la part en relleu després d’entintar-la amb un corrió.

GRAVAT III: AIGUAFORT I AIGUATINTES
Març i abril
A la tercera part ens introduïrem en la calcografia o gravat en buit a partir del gravat en planxa de metall, treballarem el coure i el ferro a partir dels aiguaforts amb vernisos i les aiguatintes, el sucre, la manera negra i les diferents tècniques calcogràfiques.

PART IV: TÈCNIQUES DE L’EDICIÓ I L’ESTAMPACIÓ
Maig i juny
A la quarta i darrera part ens endinsarem en la tècnica de l’estampació per a tal de fer edicions seriades dels millors treballs realitzats durant el curs. També s’introduirà la idea del llibre d’artista i es realitzaran classes de programari digital per tal de tenir eines per a poder realitzar dossiers artístics.
Assitència a taller i classes de dossier: Aina Pla


4 classes 1 dia a la setmana (12 hores)
60 € al mes (pels socis 54 €)

Des del 8 de novembre fins al 27 de juny

Els grups seran reduïts i l’atenció personalitzada en vers al projecte personal de cadascú.

Informació i reserves:
971 37 13 65
646 788 112
xalubinia@gmail.com
Antiga Escola des Ramal
Carrer de Baixamar, 54. Alaior

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.