Cursos i tallers

Cultura Menorquina

Cultura Menorquina, una mirada a través de l’art

Del 24 de febrer al 25 de març del 2017
Horaris: De dimarts a dissabte de 18:30 a 20:30 h

Un any més, Xalubínia Menorca torna a col·laborar amb les Jornades d’Història i Patrimoni Cultural de Menorca que organitza el Centre d’Estudis Locals. Enguany es celebra la seva tretzena edició amb el títol “Gestió del patrimoni, cultura popular i arqueologia” i s’ha organitzat per a la ocasió una exposició entorn a la cultura popular i el folklore menorquí.

Els artistes participants (Verónica Arellano, Pacífic Camps, Kodomos, Marta Lupresti, Carles Moll, Jordi Ninyerola, Aina Pla, Pere Pons, Enric Servera, Mitico Shiraiva, Núria Teruel i Dani Triay) treballen i presenten aspectes diversos de la cultura menorquina, des de les festes populars, els cavalls, els glosadors, l’arquitectura i l’arqueologia, a les llegendes i les rondalles, la gastronomia o el paisatge que volem conservar.

Gràcies a la col·laboració en infraestructura de l’empresa menorquina especialista en videomapping i il·luminació, iluminaM, el dia de la inauguració, i els dies 28 i 7 de març, gaudirem de la presentació d’una obra nova creada especialment per a la ocasió. Es tracta de “Llegenda desconeguda” de Kodomos, una animació que explora amb els recursos visuals plens de màgia d’aquest peculiar artista, els misteris ocults d’una llegenda que ningú coneix. A través de la tècnica del videomapping, crea un quadre de llum en moviment, que no deixarà indiferent ningú.

A més, l’Institut d’Estudis Locals d’Alaior, farà la presentació d’aquesta nova edició de les jornades, el pdf de les quals us podeu descarregar aquí.

Fotografies de la inauguració