Cursos i tallers

Pere Pons a Florència

Veronica Venturelli, artista i comissària d’Esdeveniments Culturals de l’Atelier 51r l’Armadillo –Centre per a la promoció d’activitats culturals i artístiques de Florència– es va interessar, el gener passat, pels treballs que estem realitzant a Menorca entorn del gravat calcogràfic sobre ferro a tot color, procediment creat pel nostre mestre Pere Pons. L’artista florentina ens va venir a veure personalment en règim de “Artista en Residència” a Menorca per practicar al nostre Centre Internacional d’Art i Gravat, aquesta tècnica durant sis setmanes.

Ara, en la seva funció de Comisaria, Veronica Venturelli ha convidat a Pere Pons a exposar les seves obres a l’Atelier 51r l’Armadillo. Aquesta prestigiosa escola de gravat dirigida pels mestres gravadors Manuel Ortega i Giancarlo Aiosa.

L’exposició s’inaugurarà el dissabte dia 8 d’octubre fins al 27 del mateix mes. Simultàniament, Pere Pons donarà dos tallers de gràfica per ensenyar la seva particular tècnica.

La mostra consta de 30 obres que són un recorregut pels 25 anys d’investigació que Pere Pons, director i fundador del nostre taller i de l’associació Xalubinia, ha passat desxifrant les característiques del ferro com a base per al gravat calcogràfic i especialment pels treballs a tot color per mitjà de les tres tintes primàries, la tricromia.

Des que es va descobrir el gravat calcogràfic, a finals del S. XV. es va començar a utilitzar coure i més tard zinc. El ferro tradicionalment mai va ser valorat per al gravat, d’aquí l’interès que està despertant aquest esdeveniment, a Florència, Bressol del Renaixement i seu d’alguns dels principals tallers de gravat del món.

Més informació i fotografies: https://www.facebook.com/larmadillo51r/