Cursos i tallers

30 Poetas ante el Espejo Lorquiano a Ciutadella

L’exposició de gravats i poesies de Mariangustias Mellado arriba a Ciutadella al complir-se un any des que la mostra s’inaugurés a la nostra illa, al Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior. Atesa la bona acceptació del públic que va tenir aquesta important mostra, que mescla gravat amb poesia, l’Espai d’Art Xec Coll ha decidit acollir-la a la seva sala del Centre Municipal de Ciutadella.

 


30 Poetas ante el Espejo Lorquiano
de l’artista granadina
Mariangustias Mellado Suárez

Inauguració divendres 5 de maig a les 19 h
Oberta fins el 31 de maig

Obert de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 18 a 21 h
Els dissabtes de 10 a 13 h

Al Centre Municipal d’Art de Ciutadella
C/ Seminari, 5

 

 

La vessant artística i gravadora de Mariangustias Mellado Suárez va néixer al taller de gravat Xalubínia, quan aquest també es gestava i formava, l’any 1991, a Salobreña (Granada). Des de llavors fins avui, l’artista ha col·laborat activament amb aquesta associació, que va portar, el 2010, el taller fins a Menorca per crear-hi el Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior.

Fou en aquest centre, a Menorca, on Mariangustias estampà les 32 planxes realitzades amb la tècnica del sucre sobre planxa de ferro, que composen aquesta exposició.

Amant de la poesia, Mariangustias feu el seu propi homenatge al gran Federico García Lorca a través de la poesia contemporània granadina. Fins a 30 poetes, entre ells Luis Rosales, Elena Martín Vivaldi, Rafael Guillén, Juan de Loxa, Manuel Carrasco o Luis García Montero, cediren respectivament un dels seus poemes i feren una prosa-homenatge en la qual transmeten la importància que ha tingut Lorca en les seves vides i trajectòries poètiques. Són aquests 30 poetes els que Mariangustias ha retratat en els seus gravats, fent així una fusió d’aquestes dues nobles arts: la poesia i el gravat. Un retrat de Lorca i el retrat de la mateixa artista, tanquen aquesta mostra. Un homenatge dels hereus de la poesia lorquiana i de la seva forma d’entendre l’art i la vida.

Després d’un itinerari per diversos museus d’Andalusia, amb la col·laboració de la Diputació de Granada, donant a conèixer així el nostre taller, el nostre projecte i la nostra illa, ara els 32 gravats es podran veure una altra vegada a Menorca, acompanyats dels poemes i els textos.

La inauguració comptarà amb la presència de l’artista, que explicarà en persona aquest interessant maridatge entre les dues arts, poesia i gravat.

 

Podeu veure fotos de l’anterior exposició aquí.

Recull de premsa de la trajectòria de l’exposició:

https://menorca.info/ocio/exposiciones/poetas-ante-espejo-lorquiano-alaior.html

Federico García Lorca se adueña de Xalubinia

http://www.lavanguardia.com/local/sevilla/20151104/54438646191/muestra-retrata-a-30-poetas-que-cuentan-la-influencia-de-lorca-en-sus-obras.html

http://www.europapress.es/andalucia/cultura-00621/noticia-cultura-exposicion-recoge-huella-lorca-poetas-granadinos-traves-pintura-20151105155849.html

http://www.diariodemoron.com/index.php/comarca/6826-inauguracion-de-la-exposicion-30-poetas-ante-el-espejo-lorquiano

http://www.dipgra.es/amplia-actualidad/inicio/un-exposicion-recoge-huella-lorca-poetas-granadinos-traves-pintura

http://elegirhoy.com/evento/exposiciones/30-poetas-ante-el-espejo-lorquianos

http://www.lapoesiaalcanza.com.ar/noticias/2171-treinta-poetas-ante-el-espejo-retratos-y-poemas-por-federico

http://eldia.es/agencias/8391175-ANDALUC-Granada-Cultura-exposicion-recoge-huella-Lorca-poetas-granadinos-traves-pintura

http://www.patronatogarcialorca.org/english/actividad.php?codigo_actividad=126