Cursos i tallers

Paraules de Ciment_Llorenç Garrit

Paraules de Ciment és un projecte multidisciplinari que inclou, 42 haikus de 42 poetes de les Illes Balears i Catalunya, amb els quals l’artista plàstic Llorenç Garrit ha creat 42 obres gràfiques i 42 obres plàstiques que es podrà veure a Menorca  –dins del seu recorregut itinerant–, a la sala d’exposicions del Centre Internacional d’Art i Gravat a partir d’aquest divendres 4 d’agost.
La inauguració serà a les 20:30 h i comptarà amb el poeta menorquí Ponç Pons, qui en farà la presentació. També comptarà amb la presència de l’artista i el curador d’aquest interessant projecte.

Mitjançant la utilització d’obres desenvolupades amb acrílics i a la vegada de cartells emmarcats amb vidre, una vegada amb l’experimentació que dóna l’informalisme i altra vegada fent costat a l’expressionisme abstracte, la reproducció de 42 obres creades sobre l’escrit de 42 autors, tenint en compte l’atmosfera, el ritme i la matèria. És a dir, que es crearan una sèrie de cartells basats amb texts (una frase, un vers, un haiku) que cada un dels 42 escriptors ha aportat per el projecte i un cop enllestida la part gràfica realitzada per Garrit, aquest cartell serà inclòs dins una actuació artística, on l’artista Llorenç Garrit representa damunt tela o fusta, trossos de parets de carrers on el mateix cartell hauria estat penjat, tot creant un ambient urbà i modern.

No solament l’artista extreu els seus sentiments sinó que interpreta el significat de cada un dels escrits d’alguns dels autors més representatius i actuals de la literatura dels països catalans.

Transformar una realitat escrita en un suport pictòric i creatiu on la força i la matèria es donen la mà intentant sobre tot no crear imatges de qualque cosa escrita sinó que la imatge sigui el mateix escrit.

Les tècniques emprades són: acrílic damunt fusta, matèria de ciment i paper a modus de collage. Cartelleria tipus A3 emmarcada amb vidre. Per tant l’exposició constaria de la part pictòrica, on l’artista presentaria les obres amb els cartells integrats i per altra banda una part purament gràfica, on podríem contemplar els cartells originals, prèviament fets per Garrit. La cartelleria també seria repartida un mes abans per tota la ciutat on es dugui a terme l’esdeveniment aconseguint així donar una dimensió més d’espai a la exposició integrant la mateixa ciutat, utilitzant-la de sala d’exposicions urbana.


L’exposició es podrà visitar del 4 al 27 d’agost del 2017.

El projecte està també recollit dins un llibre amb el pròleg de n’Andreu Manresa i la traducció de San Abrams i que té per títol Paraules de Ciment, en el que hi ha col·laborat en l’edició l’Ajuntament d’Alaior i que podreu comprar durant l’exposició.

Els poetes que hi han participat són:

 • Abelardo Gil
 • Anna Gual
 • Antoni Clapes
 • Antonia Vicens
 • Antoni Vidal Ferrando
 • Antoni Xumet
 • Bernat Nadal
 • Carles Duarte
 • Sam Abrams
 • Guillem Frontera
 • Janer Manila
 • Jaume Caldentey
 • Jaume C. Pons
 • Jeroni Obrador
 • Joan Guasp
 • Joan Perelló
 • Joan Pons Bober
 • Josep Lluís Aguiló
 • Llorenç Capellà
 • Llorenç Vidal
 • Lluís Servera Sitjar
 • Lucia Pietrelli
 • Max Born
 • Miquel Bezares
 • Miquel Pons
 • Miquel Adrover
 • Miquel Àngel Vidal
 • Miquel Cardell
 • Miquel Lopez Crespí
 • Miquel Màs Ferrà
 • Miquel Rayó
 • Pau Vadell
 • Pere Rosselló Bover
 • Per Antoni Pons
 • Pere Joan Martorell
 • Ponç Pons
 • Ramón Aguyé
 • Rosa Planas
 • Sebastià Bennassar
 • Susanna Rafart
 • Vicenç Llorca
 • Maria Victoria Secall

La itinerància de l’exposició ha estat la següent:

-La primera exposició es feu dins el vaixell de Baleària el dia 20 de desembre de 2016.
-Canet de Mar, Sala cultural Ramon de Capmany, del 22 de desembre el 8 de Gener 2016/17
-Palma de Mallorca, Sala de la Misericòrdia, inauguració dia 5 d’abril 2017
-Santanyí, Sala Ses Cases Noves, Casa de Cultura, juny 2017
-Alaior, Centre Internacional de Gravat, Menorca, inauguració 4 d’Agost 2017
-Porreres, Mallorca, Octubre/novembre 2017