Cursos i tallers

MOKUHANGA. Xilografia japonesa. Taller amb Fabiola Gil.

Curs de Mokuhanga

Els dias 27 i 28 d’agost s’ha impartit el curs de Mokuhanga o Xilografia japonesa. La professora és Fabiola Gil (www.fabiolagil.com), que des del seu taller de Saragossa ens ha portat els materials i eines necessaris per a conèixer i treballar aquesta tècnica de gravat en fusta.
La xilografia japonesa té el seu origen en la Xina del segle VIII, d’ací es trasllada a Japó on aconsegueix la seua major esplendor entre els segles XVII i XIX en la ciutat d’Edo (actual Tòquio). Amb el temps el Mokuhanga ha anat polint temes i materials, s’ha convertit en un art social en el país oriental. Aquest curs ha sigut intensiu de 12 hores on els alumnes han pogut aprendre una tècnica meravellosa i així han obert una finestra nova a la creativitat.