Cursos i tallers

Clases de Gravat i Pintura en Taller Xalubinia

Classes amb Verónica Arellano a Xalubinia

Aquest primer trimestre, amb els alumnes de l’any passat estem realitzant un llibre d’artista en el qual es podran veure els gravats amb tècniques clàssiques del gravat sobre planxa de ferro que van realitzar el curs anterior.

Concretament ara estan creant el que seran les tapes, amb gravats tambè, a partir de la tècnica del monotip sense limites creatius. És a dir que podran aplicar tambè collage, pintura, dibuix… És un treball abans de res creatiu. Després treballarem la maquetació d’aquest llibre.

Amb els alumnes nous d’introducció al gravat aquest primer trimestre treballarem tècniques experimentals. Uns treballen la tècnica del collagraph i uns altres el monotip.

En dibuix, els que s’inicien estan aprenent encaix i proporció tant per linea com per taca i la síntesi del valor, a grafit. Una altra alumna comença un projecte de transparències sobre fusta que és una evolució dels treballs de l’any passat amb aquarel·les. I un altre, acaba collages amb goma eva i ara començara amb transferències d’imatge sobre fusta.


Els fillets després de realitzar exercicis per a aprendre el domini de la linea a través de la pressió del pinzell, han realitzat un monotip comú de grans dimensions amb l’objectiu de treballar no solament el monotip sinó també el procés d’un gravat a gran escala i el projecte cooperatiu donant importància al suport dels companys en grup sense importància de les diferències de sexe ni d’edat, sinó de les idees, de l’esforç per aconseguir un resultat comú i de la complementació valorant les seues diferències com alguna cosa positiu i inclusiu

 

Imatges dels treballs a classe.