Cursos i tallers

El Llibre en Femení. Exposició Colectiva.

Exposició de Llibres d’Artista i Obra Gràfica “El Llibre en Femení”

Sis meravelloses artistes catalanes, consolidades i compromeses, exporten les seves obres per a una exposició a Menorca. El lloc és el Centre Internacional d’art i gravat de Menorca, a Alaior. Allà, el dia 14, seran rebudes per les autoritats i responsables del centre i seran convidades a presentar el seu treball. Aquest projecte rep el suport del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament d’Alaior.

Els anomenats Llibres d’Artista han experimentat una gran popularitat en els últims anys. S’han convertit en un mitjà d’expressió artística utilitzat per una quantitat cada vegada més gran de creadors, que troben la inspiració a través d’aquesta forma o funció del llibre.

L’elecció apropiada dels materials, el procés de creació i el disseny són el que els converteixen en un objecte d’art.

Els llibres d’artista admeten una gran flexibilitat formal i conceptual, la qual cosa ofereix als artistes una gran llibertat de creació. La diversitat dels materials emprats i de les tècniques artístiques són gairebé il·limitades, des de les més tradicionals fins a les que permeten una major experimentació. L’elecció està marcada per l’ofici i l’estil personal de l’artista que els crea. 

Actualment, el llibre d’artista és un format de creació en alça i en una evolució contant. Les artistes continuem desafiant la idea, el contingut i l’estructura del llibre tradicional.

Aquesta exposició pretén ressaltar, divulgar i promoure l’excel·lent treball actual en l’àmbit dels llibres d’artista de dones creadores i professionals en actiu. Ens reunim sota el nom de ‘El Llibre en Femení’ i amb l’atenta i entusiasta curadoria de Maria Pujol.

ARTISTAS

NÚRIA ROSSELL

Sant Celoni (Barcelona) 1967

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va cursar estudis d’Història de l’Art, 1990.
Integrant del taller de gravat i estampació Artcontraprova des de 2005.
Nous procediments i materials no tòxics en gravat. Museu de Granollers i Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, 2003. Gravat amb mètodes electrolítics. Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, sota la direcció d’Eva Figueres, 2007. Litografia sobre planxes offset (2005) i Collografia (2007), a l’estudi de gravat Artcontraprova. Curs d’Introducció a l’art contemporani: de les avantguardes a les noves tecnologies. Diputació de Barcelona, 2007.

Núria Rossell

Ha fet diverses exposicions col·lectives i individuals de pintura i gravat i té obra en col·leccions privades a Escòcia, Madrid, Alemanya, Xina i Barcelona. Els seus llibres d’artista han estat presents a les fires d’Arts Libris (Barcelona) i Estampa (Madrid) i el llibre La cançó de la terra va ser premiat a El Escorial. La seva obra ha estat editada com a portada de llibres de relats i és la imatge del restaurant Les Magnòlies (Arbúcies, Girona), guardonat amb una estrella Michelin.

Actualment, té obra exposada al Museu d’Art Contemporani de Sheshan (Shanghai, Xina), al Yong He Musem, Beijing (China). I a la Kui Yuan Gallery (Guangzhou, Xina).
Premi Miró &Art 2019 que concedeix el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya. Serà la imatge del Vermut Miró gran reserva 2019. https://nuriarossell.com/

ROSA PERMANYER

Rosa Permanyer

Neix el 1955 a Sant Feliu de Codines. Graduada en Arts i Oficis en la especialitat de Interiorisme i en Art a l’Escola Eina de Barcelona. És fundadora del Taller d’Art Manolo Hugué de Caldes de Montbui des de 1980. Dona cursos de Gravat al Cercle Artístic de Sant i col·labora amb el Museu Picasso amb el BIG DRAW i el Taller Manera Negra de Barcelona.

PREMIS I DISTINCIONS

2009 1r Premi de Gravat Cercle Artístic de St Lluc, Palau Mercader, Barcelona 2008 1r Premi Salone Internazionale Piccolo formato. Firenze (Itàlia) 2005 Medalla d’Or Agrupació d’Aquarel.listes, Museu Martínez Lozano, Barcelona 2001 Menció d’Honor Premi Nacional J.R. Masoliver, Montcada i Reixac (Barcelona) 1998 Premi Ulpiano Checa dotat per Caja Madrid, Barcelona 1996 1r Premi XVII Comunidad Europea, Elda, Alacant

http://www.rosapermanyer.org

FRANCESCA POZA

Francesca Poza

Formada en els tallers dels artistes Jordi Ayné, Jaume Arenas i Guerau Calàbria, s’especialitza en Gravat i Pastís. Realitza estudis de Disseny Gràfic a l’escola Massana de Barcelona en el 2000. Al 1998 monogràfic de forja en el centre d’art contemporani la Rectoría de Sant Pere de Vilamajor,
Al 2002 monogràfic de motlles de silicona i resina en la Facultat de Belles Arts de Barcelona. Al 2010/2011 participa en monogràfics de gravat experimental en el centre d’art contemporani la Rectoría de Sant Pere de Vilamajor. Al 2013 monogràfic d’escultura en ferro , centre d’art contemporani la Rectoría de Sant Pere de Vilamajor,
Durant quatre anys professora de gravat en el taller de la gravadora Roser Sales, actualment en el seu taller.
És una de les fundadores del grup d’artistes GAP i des de 2011, membre del col·lectiu d’obra gràfica Impresions de Barcelona, membre del grup d’artistes Maresmart de Mataró. Fundadora de Deep Edicions. Impartint cursos i tallers per a grups i personalitzats; ensenyant tècniques del gravat i pintura.
Escola d’art i disseny superior Deia de Barcelona, Associació Catalana “La Llar” d’Afectats de E.M. Des de 1990 disset exposicions individuals, les ultimes realitzades en Ronda Barcelona i Olivart Art Gallery, Tinta invisible, Sala Ramona, Barcelona. Participa en exposicions col·lectives dins dels diferents grups, compartint sala amb altres artistes i com seleccionada per diferents galeries dins d’Espanya i sud de França,
Real Cercle artístic de Barcelona, Fundació Iluro, Tinta Invisible, Aqua Fortis L’Etang d’Art etc. http://francescapoza.blogspot.com/p/blog-page.html

MARÍA PUJOL

María Pujol

Nascuda a Barcelona en 1982. Llicenciada per l’Escola Superior d’Art i Disseny “La Llotja” de Barcelona com a Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny en Gravat i Tècniques d’Estampació, posteriorment segueix la seva formació com a gravadora i estampadora en el Taller de gravat “AGA” Amsterdams Grafish Atelier, Amsterdam.
Inicia la seva carrera com a artista professional l’any 2.010, sent convidada a exposar en Printmaking Exhibition “TRADES 10” a Broom Street Galery, Soho de Manhattan, NY. A l’any 2012 li atorguen la Beca de residència artística, en la prestigiosa résidence d’artistes IFITRY, en el Centri d’Art Contemporain d’Essaouira, el Marroc.
L’any 2.013 gana el Premi per a la 3a millor obra en format Llibre d’Artista de la II Biennale Internazionale del Llibre d’Artista, de la ciutat de Treviso, Regione Veneto, Itàlia. Segon Premi al millor Llibre d’Artista del Premi Ciutat de Móstoles, Madrid, 2015.
Durant setembre i octubre de l’any 2.017 Exposició Individual de gravats i serigrafies Tridimensionals, “Recovery Urban Woods”, a la Sala1 del Centre Cultural Vila de Móstoles, Madrid. L’any 2.018 ha participat en l’Exposició de Llibres d’Artista “Délires de livres” en la Galerie l’Ecu de France, de la ciutat de Viroflay, Paris, França.
Participa amb un estand propi en ArtsLibris 2.018 BCN. També aquest mateix any inaugura amb gran èxit de públic i vendes dues exposicions individuals, una a la Sala d’exposicions del Centre Internacional de Gravat Xalubinia d’Alaior, Menorca. Illes Balears. I la segona en la Galeria Artèria d’Igualada.
Actualment és directora del Taller de gravat i estampació Manera Negra, situat dins del recinte emblemàtic del Poble Espanyol de la ciutat de Barcelona donis de l’any 2.007 on compagina la docència amb la creació de Llibres d’Artista i Obra gràfica experimental en tres dimensions on incorpora noves tecnologies, àudio i il·luminació led Rgb, creant diorames tridimensionals de color, llum, profunditat i so.
http:// www.maneranegra.com

NÚRIA GUINOVART

Núria Guinovart

Ha crescut envoltada de referents artístics, que han alimentat el seu mon interior al llarc dels anys. Seguint el seu esperit autodidacte i creatiu ha compaginat la pràctica de la pintura i el gravat, que actualment ocupa el seu temps. Interessada per l’informalisme, la seva obra recull una gran plasticitat, el joc de materials i textures esdevenen composicions plenes de profunditat i lluita tot trobant un equilibri entre composició, color i matèria. tot emmarcat dins de diferents formes, que es mantenen en una trajectòria sempre constant i vital. http://www.nuriaguinovart.com

MERCÈ SOLER

Mercè Soler

Nascuda a Barcelona en 1976, seva formació es en Disseny d’Interiors. Escola Massana. 1996-2000 Te estudi propi al carrer Ferlandina, 34. Barcelona És a Berlín on descobreix l’enquadernació i és a la seva tornada a Barcelona, després de deu anys, on uneix ofici i concepte. Els seus llibres són transcripcions d’allò no dit. De la incomunicació, del secret, de la interpretació de el que creu l’altre, de la impotència d’expressar-se i de la identitat que creem segons el que volem o podem mostrar. Converses que desemboquen en objectes decapats i gairebé hermètics, deixant un forat perquè entri l’espectador. El tacte i la duresa del paper, del marbre,
del vellut o del gel acompanyen l’espectador fins on es deixi.
Per a algunes de les seves peces ha buscat la col.laboració d’altres oficis o disciplines com la pastisseria, el tatuatge, la caça o la microbiologia. https://www.mercesoler.com

Premsa

Inauguració: 14 de febrer 2019.
Video realitzat per María Pujol, comisaria de la exposición.
Video fet per Pere Pons
Entrevista Cadena Ser
Anunci Cadena Ser

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada