Cursos i tallers

A Dues Veus

A Dues Veus

María Pujol i IvanJot

Entre els dies 1 i 24 d’agost es pot visitar la mostra A Dues Veus. Es tracta d’una exposició de l’art del gravat, l’estampació, dibuix i pintura dins d’un dels edificis més emblemàtics d’Alaior i Menorca, el Centre Internacional d’art i gravat Menorca Alaior, l’antiga escola del Ramal amb la col·laboració de l’ajuntament d’Alaior i el suport del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca. Sota el títol “A dues Veus” el fascinant treball d’IvanJot i María Pujol ens revelen un treball artístic conjunt partint de la imatge gràfica com a nexe entre dues visions, dos imaginaris. Al llarg de l’exposició, i a partir dels seus respectius llenguatges artístics, tots dos artistes contraposen els seus imaginaris i estableixen un diàleg sobre el procés de creació, que els serveix per explorar els seus propis límits. El resultat és una proposta contemporània i plena de simbolisme, que desemboca en la creació d’obres conjuntes.

IvanJot

IvanJot neix a Mataró en 1976. S’inicia en l’art a través del dibuix i del collage, investigant les característiques i límits de les tècniques. Se serveix de la forma humana per a transmetre emocions i fer sentir i reflexionar a l’espectador sobre les relacions humanes. Autodidacta i constant investigador, camina des del realisme per a tergiversar intencionadament tal realitat i portar-la cap a emocions noves. Ha exposat dins i fora del país. Menorca és el lloc que té la sort de comptar amb la seva presència i el seu art ja que ha participat activament en diversos esdeveniments artístics de l’illa. Tota la seva obra és tremendament cridanera, expressiva, provocativa. Els seus últims treballs així ho demostren: Pur, exposició individual a la sala Sant Josep de Ciutadella, on exhibeix en gran format. Contradiccions és un excepcional projecte artístic de l’any 2018 on vam poder conèixer a Ivanjot en la seva faceta d’artista multidisciplinari: escultor, pintor i dibuixant; mostrava el seu art a través d’una exposició col·lectiva en La Destil·leria Espai Cultural de Mataró.

Obres de IvanJot

María Pujol

Nascuda a Barcelona en 1982. Tècnic Superior en Arts Plàstiques i Disseny en Gravat i Tècniques d’Estampació, segueix la seva formació com a gravadora i estampadora en el Taller de gravat “AGA” Amsterdams Grafish Atelier, Amsterdam. 
Inicia la seva carrera com a artista professional l’any 2.010, sent convidada a exposar en Printmaking Exhibition “TRADES 10” a Broom Street Galery, Soho de Manhattan, NY. A l’any 2012 li atorguen la Beca de residència artística, en la prestigiosa résidence d’artistes IFITRY, en el Centri d’Art Contemporain d’Essaouira, el Marroc.
Vive activamente el arte a través de docencia en talleres y seminarios, certámenes, premios y colaboraciones. En 20017 funda el Taller de Grabado Manera Negra en El Poble Español, Barcelona, un espacio de creación, formación e investigación en torno al grabado y la estampación, creació de Llibres d’Artista i Obra gràfica experimental en tres dimensions on incorpora noves tecnologies, àudio i il·luminació led Rgb, creant diorames tridimensionals de color, llum, profunditat i so.
Durant setembre i octubre de l’any 2.017 Exposició Individual de gravats i serigrafies Tridimensionals, “Recovery Urban Woods”, a la Sala1 del Centre Cultural Vila de Móstoles, Madrid. L’any 2.018 ha participat en l’Exposició de Llibres d’Artista “Délires de livres” en la Galerie l’Ecu de France, de la ciutat de Viroflay, Paris, França.
Participa amb un estand propi en ArtsLibris 2.018 BCN. També aquest mateix any inaugura dues exposicions individuals, una a la sala d’exposicions del Centre Internacional de Gravat Xalubinia d’Alaior, Menorca. Illes Balears. I la segona en la Galeria Artèria d’Igualada.

Obres de María Pujol

·

Obres conjuntes de
María Pujol i IvanJot

A Dues Veus

La imagen puede contener: una o varias personas, personas de pie e interior
Els artistes montant la exposició

1 d’Agost 2019. Inauguració de la exposició

Sala de exposicions Centre Internacional d’Art i Gravat Menorca Alaior
Els artistes amb Raquel Marqués, Directora insular de Cultura i Patrimoni, Consell Insular de Menorca
Amb Raquel Marqués i Jaime Reurer, Regidor de Cultura del Ajuntament de Alaior

Premsa

Entrevista
Anunci
Entrevista a Radio Menorca Cadena Ser

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada