Antiga Escola des Ramal

L’any 2010 es va cumplir el centenari de l’Escola Graduada des Ramal, que fou la primera de les  escoles graduades de tot Menorca.

L’edifici va ser totalment restaurat durant els anys 2008-2010, conservant al màxim el seu peculiar estil i la seva especial arquitectura, es va reconvertir per tal de albergar-hi el Centre Intenacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior, equipant-lo amb tot el necessari per poder cumplir amb aquesta funció.

Situat a un extrem de la plaça des Ramal, al bell mig d’Alaior, l’escola té una arquitetura única en la que destaca la seva façana, composta per deu arcs apuntats –tres en la planta inferior amb la funció de portes i set com a obertures d’una galeria coberta– i que és una de les més monumentals de la ciutat.

Compta amb una magnífica sala d’exposicions i amb un taller de gravat de grans dimensions i bellesa, també disposa d’un claustre interior a on s’hi celebren diverses activitats.

escola_des_ramal_2

escola_des_ramal_1

escola_des_ramal_3

Aquí vos deixam un article de Pere Alzina Seguí de l’any 2008, on s’explica la peculiar història d’aquest singular edifici.