Presentació

El Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior és un centre públic destinat a fomentar, ensenyar i divulgar les arts del gravat i l’estampació a l’illa de Menorca.

Dirigit per l’Associació Taller Xalubinia l’edifici del centre pertany a l’Ajuntament d’Alaior i està apadrinat pel Consell Insular de Menorca.

El centre està ubicat en un edifici únic, l’Antiga Escola des Ramal de la ciutat d’Alaior, que fou reabilitat per tal de cumplir la funció de taller-escola i galeria d’arts gràfiques gràcies a una ajuda supra-municipal que aconseguí l’Associació Taller Xalubínia durant els anys 2008-2010.

Compta amb un taller totalment equipat per desenvolupar les tècniques artesanals del gravat i de l’estampació en paper, així com amb una sala d’exposicions on s’hi fan exposicions relacionades amb el món del gravat i d’altres camps de les arts visuals.

En ell, hi desenvolupam un programa formatiu anual, destinat a la població menorquina, i monogràfics de diferents durades per a l’especialització en diferents camps de les arts gràfiques destinats a tothom qui vulgui avançar en els seus coneixements del gravat, ja sigui de l’illa o de fora d’ella.

També s’ofereix un programa de residències a on es conviden a artistes d’altres indrets a visitar Menorca i a treballar en el nostre taller durant un temps determinat, així com l’ideari de mantenir contacte amb altres tallers de tot el món i ajudar també als artistes locals a conèixer i aprendre d’altres indrets.

Vos convidam a conèixer el nostre espai!

ciagma